Gospel for Tribals Social Service Society

Gospel for Tribal Service Society (GTSSS) er en missions- og hjælpeorganisation fortrinsvis blandt stammefolk, kasteløse og spedalske. GTSSS blev grundlagt i 1994 af den indiske pastor, Jacob Marineni, i delstaten Andhra Pradesh. I dag strækker arbejdet sig langt ud over Andhra Pradeshs grænser.

Omkring 4.000 børn bor på organisationens 31 børnehjem. Flere hundreder er børn af spedalske forældre. I Indien er der ca. 5 millioner mennesker, der er ramt af spedalskhed, og de udgør så absolut bunden i det indiske samfund. Med en ambulance, en læge og to sygeplejersker samt anden form for hjælp rækker GTSSS ud og gør en forskel i de 24 spedalskhedskolonier, som organisationen har kontakt med. Jacob Marineni og hans medarbejdere i GTSSS har et stort hjerte for denne gruppe udsatte mennesker.

GTSSS har i dag ca. 850 indfødte pastorer/missionærer og omkring 1000 menigheder i stammeområderne med 50.000 til 60.000 medlemmer. Man har arbejde i over 6.000 landsbyer, og i 2013 blev der åbnet 589 nye afdelinger/områder. Disse pastorer/missionærer forkynder budskabet om Jesus med deres eget liv som indsats i områder, der er utilgængelige for andre end indfødte. GTSSS har egen bibelskole, der årligt uddanner mere end 100 pastorer/missionærer.

Organisationen har en skole for ca. 800 børn i landsbyen Manuguru. Skolen har en meget høj undervisningskvalitet. Et par hundrede af eleverne er børn af GTSSS børnehjem på stedet, men størstedelen af eleverne er fra fattige familier i det omgivende samfund. Her findes også et hjem for handicappede børn, som går i samme skole som de andre børn. Det største af GTSSS-hjemmene med egen skole m.m. er i dag et hjem for ca. 1.000 børn udenfor Khammam city, hvor GTSSS også har en sygeplejerskeskole, og en bibelskole. GTSSS har også et lille hjem for gamle, som ellers ville være henvist til at tigge i hindutempler.

GTSSS har hidtil etableret ca. 1.000 vandbrønde, kaldet ”Jesus-brønde”, i landsbyer, som ellers ville være uden eget vand. Flere hundrede landsbyer står på venteliste for at få en ”Jesus-brønd.” Organisationen har som første prioritet planer om etablering af bolig- og skolefaciliteter for 1000 slumbørn, kaldet ”Save 1000 slum children” for børn fra Hyderabads og Mumbais slumområder. Skolebygningen og den første boligbygning blev indviet i juni 2014. Allerede dagen efter indvielsen boede der 240 børn på stedet. Som 2. prioritet har man planer om iværksættelse af selvhjælpsprojekter som f.eks. risdyrkning og hønsefarm. Ved naturkatastrofer, som f.eks. de hyppige oversvømmelser i delstaten, samt tørke og nedbrændte landsbyer, rækker man ud med hjælp til de nødlidende.

Livet er smukt

Næstekærlighed er et nøgleord i kristendommens budskab. Biskop Jacob startede organisationen GTSSS. 

Det handler om at praktisere det kristne budskab og om at række ud til mennesker som ingen vil tage sig af.

Klik her for at se video fra arbejdet, januar 2014